Thursday, February 10, 2011

al-fatihah to uncle amin

hari ni hari yang paling x best.... sebab pagi pagi lagi da dpt msg from my mom bgtahu my uncle just passed away last night at 11pm... ok, lg xbest sebab i woke up late nk rush pergi class lg sbb lab kn... jadinye x boleh lmbt... mgs tu yang paling xbestnyer sbbnya i thought it was my dad... mmg la x logic kn sbb kenapa perlu msg & x col teruskn... hey! kan saya da ckp bangun lmbt pergi class & sudah sudah tentu lah hati x keruan kn... mmg la my uncle tue we col uncle amin, same as what my cousins col my dad too... mana la sy xcuak kn?? da la after baca msg blurr kejap... bley siap pegi mandi dulu kn... dalam toilet baru la rasa gelisah... mandi confirm la mcm kambingkan... trus kuar & col my mom tuk confirmation... giler sengal lagi bila i col trus suara cuak & my mom ask me to read that msg back properly... hey! i read it so many times before i decide to col u la mama... huhu... xpasal pagi pagi lg my mom denga saya membebel... haha... then, td i post kat fb my brother tell him bout dis pon die boleh ckp "better my mom col rather than msg".... yeah... its so true okey... my mom xde skill langung nk msg... dengan ayat formal semuakan & she's not even mention my aunty's name... selalunyer kalau ape ape i mesti ckp uncle amin unty ida ke?? and slelaunyer my mom sndiri akan mention my aunt name sekali... mmg la saya pelik bukan... worst come to worst bile i fikir yang my mom baru belajar cara nk forward msg & send to many kn.... huhu... pape pon just recite al-fatihah to my uncle... semoga roh uncle amin dicucuri rahmat & ditempatkan didalam golongon org yang beriman... amin.... ok! hari ni jgk hari yang paling malas... sbbnya after class td saya balik trus goreng telur makan ngn roti... pastu tido... lepas tido lapar lagi... kali nie makan megi pulak... lepas mkn tido lagi... bangun tido lapa lagi... buat bubur pulak... lepas makan bubur saya tidur balik... lepas bangun lapa... dpt msg dr alia ckp nk pinjam kete pergi amik duit... then, trus msg die ckp i lapa & suruh die bungkuskan bihun sup dekat mydin... oh... mmg hari paling teruk & buruk bukan... da lah hari nie x pergi gym sebab malam esok ada test EMT... urghhh... i hate today sbb saya rase macam loser giler coz time stdy tuk EMT saya gunakan untuk tido... esok boleh la jawab soalan berpandukan mimpi mimpi yang dikumpul bukan?? huhu... okla, it's time for me to study! wish me luck for my EMT test tomorrow!! owh, lupa pulak semlm i skip netball pulak... 3 days straight i xpergi evening class... eyh, smlm tue bukan sebab malas, tp sbb saya pergi clinic nk check mata sbb ade infection sbb pakai lense kn... so, xsempat nk pergi netball... dan ubat yang saya makan tu la yang menyababkan saya asik rasa nk tido... hehe

2 comments:

annis said...

kelakar lah entry ney!
hahaha

atiera said...

yup... bila baca baca balik baru rasa kelakar... gelabah x bertempat btol... haha